Van Leeuwenhoekweg 33 3316AV Dordrecht
Bedrijfsruimte te koop aangeboden op Van Leeuwenhoekweg 33 in Dordrecht
De locatie is laatst in gebruik geweest bij Sita Recycling en bevat een veelheid aan gebouwen en objecten. In overleg met de huidige eigenaar kan het complex zowel worden opgeleverd in de huidige staat als in bouwrijpe staat worden gebracht.
De Van Leeuwenhoekweg is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen) via de twee afritten Dordrecht en 's-Gravendeel.
Het complex bevindt zich in het Westelijke Havengebied tussen rivier Dordtse Kil en de Julianahaven, te midden van hoofdzakelijk havengerelateerde bedrijven. In het gebied zijn diverse grote bedrijven gevestigd zoals Zeehavenbedrijf Dordrecht, Janssen Recycling, Van der Wees Transport en Wolst Betoncentrale.
Het zeehavengebied bestaat uit een cluster van drie havens, te weten de Wilhelminahaven (52 hectare water), het Mallegat (16 hectare water) en de Julianahaven (67,5 hectare water). De zeehaven van Dordrecht is de diepste landinwaarts gelegen zeehaven met een bijzondere gemiddelde diepgang van ruim 8 meter onder NAP.
De Gemeente Dordrecht heeft het beheer van haar Zeehavens in 2011 overgedragen aan het Havenbedrijf Rotterdam. Beide partijen zijn in samenwerking bezig met een forse kwaliteitsimpuls voor het gebied.
Ondanks het feit dat het complex omgeven is door water, heeft het geen directe aansluiting op het water. Het terrein leent zich echter bij uitstek voor bedrijven die handel drijven en samenwerken met havengerelateerde ondernemingen.
Kadastale aanduiding
Indeling per heden
Ca. 291 m² kantoren en kantoorachtige ruimte op de eerste verdieping van het kantoorgebouw, bestaande uit zes kantoorvertrekken en een gangzone;
Ca. 58 m² kantoren en kantoorachtige ruimte op de tweede verdieping van het kantoorgebouw, bestaande uit een gangzone en technische ruimte.
Bijgebouwen (33 a-h)
Overig
Voorzieningen
In een persoonlijk gesprek of tijdens een bezichtiging ter plaatse maken we graag nadere afspraken over de voorzieningen die bij een overdracht wel of niet op de locatie aanwezig dienen te zijn.
Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: 'Uitbreiding in hoofdzaak der Gemeente Dordrecht', vastgesteld bij Raadsbesluit van 26 januari 1932 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten de datum 2 augustus 1932.
De omschrijving van de bestemming van dit perceel volgens dit bestemmingsplan is: 'Industriële doeleinden'.
In 1977 is een aantal gebruiksbepalingen toegevoegd aan het bestemmingsplan waarbij onder andere wordt verboden om de locatie te gebruiken op een wijze of voor een doel die strijdig is met het bestemmingsplan. Dit is met name om te voorkomen dat detailhandel wordt gedreven op perifere locaties.
In het betreffende bestemmingsplan zijn geen bouwvoorschriften opgenomen voor de vigerende bestemming, waarmee ieder voorgenomen bouwplan zal worden getoetst aan de huidige bouwvoorschriften uit de Gemeentelijke Bouwverordening. De bouwverordening voorziet op dit moment in een maximale bouwhoogte van 15m. Burgemeester en Wethouders hebben echter een vrijstellingsbevoegdheid.
De gemeente heeft wel een ontwerpbestemmingsplan betreffende het perceel is voorbereiding. Het bestemmingsplan dat in voorbereiding is heeft de status 'voorontwerp' is genaamd 'Zeehavens' en is gepubliceerd op 29 mei 2012.
Op grond van artikel 4 van de het voorontwerp bestemmingsplan wordt de nieuwe bestemming van de locatie: Bedrijf-2.
- de voor bedrijf-2 aangewezen gronden zijn bestemd voor bedrijven, kantoren, openbare dienstverlening en bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals verhardingen, groen, water, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen, een en ander met inachtneming van het bepaalde in lid 4.3.
- bedrijfsactiviteiten zijn teogestaan uit de categorieën 1 t/m 5.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten;
Koopsom
Fiscale regime overdrachtsbelasting
Over de koopsom zal derhalve het wettelijk percentage overdrachtsbelasting worden geheven.
Fiscale regime BTW
Koopovereenkomst
Huurprijs
Huurprijsaanpassing
Huurtermijn
Bijkomende kosten
Indien een gedeelte van het complex wordt gehuurd, kan verhuurder bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurprijs een nader te bepalen verrekenbaar voorschot factureren voor diverse leveringen en diensten die op basis van het Burgelijk Wetboek voor rekening van huurder dienen te komen, doch door verhuurder collectief worden geregeld voor alle huurder op het terrein.
Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.
Huurovereenkomst
Datum van oplevering
In overleg, kan spoedig.
Wijze van oplevering
Bijzonderheden I
A) De Staat der Nederlanden, gevestigd te 2511 CW 's-Gravenhage aan het Korte Voorhout 7 heeft een aantal rechten ten aanzien van de locatie, te weten:
Aan het opstalrecht is tevens gekoppeld de erfdienstbaarheid van toegang/ weg gedurende de tijd dat het recht van opstal voortduurt om te allen tijde met de nodige materialen, voer- en werktuigen naar of vanaf het in opstal uitgegeven perceel grond te komen van of te gaan naar de openbare weg.
B) KPN B.V., gevestigd te 2516 CK 's-Gravenhage aan het Maanplein 55 heeft een aantal rechten ten aanzien van de locatie, te weten:
Aan het opstalrecht is tevens gekoppeld de erfdienstbaarheid van toegang/ weg gedurende de tijd dat het recht van opstal voortduurt om te allen tijde met de nodige materialen, voer- en werktuigen naar of vanaf het in opstal uitgegeven perceel grond te komen van of te gaan naar de openbare weg.
Voor beide opstalrechten geldt dat de grondeigenaar het volledig genot en gebruik van het registergoed behoudt, voor zover een en ander niet in strijd is met het aan de opstalhouder verleende zakelijke recht.
De grondeigenaar zal in een strook van 1 meter aan weerszijden van de hartlijn van kabels en leidingen geen bouwwerken oprichten, goederen opslaan, gesloten wegdek aanleggen, bomen of diepwortelende struiken planten zonder schriftelijke instemming van de opstalhouder.
C) Naast de opstalrechten is tevens een erfdienstbaarheid ten gunste van een perceel grond met de zich daarop bevindende havenlichten en bakens (thans bekend Dordrecht L 2782). Deze erfdienstbaarheid is gevestigd als volgt:
De erfdienstbaarheid van het leggen, hebben, onderhouden en weer wegnemen van kabels tussen het heersend erf en de openbare weg de Van Leeuwenhoekweg, in een strook grond ter breedte van ongeveer twee meter vanaf het heersend erf verlopend in ongeveer oostelijke richting en vervolgens haaks afbuigens in ongeveer noordelijke richting.
Bijzonderheden II
Ten aanzien van de locatie is tevens een veelheid aan milieuonderzoeken uitgevoerd.
In opdracht van de huidige eigenaar is laatst op 20 februari 2009 een historisch onderzoek uitgevoerd door Aqua Terra Kuiper Burger. De conclusie van deze onderzoeker luidt als volgt:
Daarnaast is het grondwater sterk verontreinigd met arseen. Aangenomen mag worden dat de sterk verhoogde arseengehalte samenhangen met het feit dat het Duivelseiland is opgespoten met slib, hetgeen ookt is bevestigd door de provincie Zuid-Holland.
Op de onderzoekslocatie zijn vanaf 1995 activiteiten (be- en verwerken van afvalstoffen) door Sita bedreven.Daarnaast heeft Sita vergunning gekregen voor de bovengrondse opslag van dieselolie (5.000 liter). Het is echter onduidelijk of dez tank ooit is geplaatst.
Uit onderhavig onderzoek zijn geen indicaties verkregen waaruit blijkt dat er voor 1995 bodembedreigende activiteiten (buiten de ophoging met slib) hebben plaatsgevonden op de onderzoekslocatie. Voor 1995 heeft alleen opslag van materiaal op het oostelijk deel van de onderzoekslocatie plaatsgevonden, het westelijk deel heeft tot 1995 altijd braak gelegen. De activiteiten die genoemd worden in de omgevingsrapportage- bodem (Milieudienst Zuid-Holland Zuid, 3 secember 2008) hebben niet op de onderzoekslocatie, maar elders op het Duivelseiland plaats gevonden.
Uit bodemonderzoek (nul- en eindsituatieonderzoek) van grondwatermonitoring, dat is uitgevoerd op de onderzoekslocatie, blijkt dat de activiteiten van Sita niet tot significante verslechtering van de bodemverontreiniging hebben geleid. Een uitzondering hierop is wellicht de matige verontreiniging met cresolen in peilbuis 8A en de matige verontreiniging met cadmium in peilbuis 105A, die in het eindonderzoek (2008) zijn vastgesteld. Deze gehalten zijn niet eerder vastgesteld.
Verder moet worden opgemerkt dat in het nul- en het eindsituatieonderzoek geen aandacht besteed is aan de bovengrondse opslag van dieselolie (zoals vergund). Het is derhalve onduidelijk of deze tank (die mogelijk nooit geplaatst is) tot bodemverontreiniging heeft geleid.
Daarnaast heeft het nulsituatie-onderzoek zich beperkt tot de onverharde / onbebouwde terreindelen. Hoewel het niet wordt verwacht, kan niet worden uitgesloten dat ter plaatse van bebouwing (door ondergrondse emissies) bodemverontreiniging is opgetreden.
Op de aangrenzende bedrijfsterreinen (Van Leeuwenhoekweg 20 aan de noordzijde en Van Leeuwenhoekweg 21 aan de zuidoostzijde) hebben in het verleden diverse bodembedreigende activiteiten (waaronder een creosoteerbedrijf, een staalconstructiebedrijf olieopslag) plaatsgevonden die tot bodemverontreiniging hebben geleid. Deze locatie verontreinigingen bevinden zich echter niet in de nabijheid van de onderzoekslocatie.
Ten aanzien van milieu is in de laatste leveringsakte het volgende opgenomen:
16.4 Verkoper zal voor haar rekening en risico zorgdragen voor het weghalen van het water uit de bassins op het verkochte.
16.6 Indien het daartoe bevoegd gezag, waaronder begrepen overheidsinstanties en / of andere publiekrechtelijke organen, binnen een periode van tien jaar van oordeel is dat de door verkopers en / of haar rechtsvoorgangers veroorzaakte verontreinigingen van het verkochte al dan niet ontstaan gedurende periode voor of na een januari negentienhonderdzevenentachtig- dienen te worde onderzocht en / of te worden gesaneerd, bijvoorbeeld is het kader van de door koper te ondernemen bedrijfsactiviteiten of vanwege andere redenen, komen alle daaraan verbonden kosten van onderzoek en sanering voor rekenign en risico van verkoper. Koper zal verkoper tijdig betrekken bij en laten participeren in de onderzoeks- en saneringsopzet. Eveneens vergoedt verkoper aan koper de meerkosten van afvoer van verontreinigde grond ten gevolge van de realisering van bouwplannen ten opzichte van een referentiebedrag van zeven euro vijftig eurocent per ton (EUR 7,50/ton). Uitgangspunt bij voormelde bepaling is dat de bouwplannen niet uitgaand van ondergrondse opslagvoorzieningen.
16.7 Aan de rechten plichten van koper en verkoper uit hoofde van de bepaling als voormeld in artikel 16.6 wordt mede inhoud gegeven door de besluiten van de bevogede overheidsinstanties en / of andere publiekrechtelijke organen ter zake van de bodemverontreinigingen met betrekking tot het verkochte (bijvoorbeeld is geval de daartoe bevoegde overheidsinstanties en / of andere publiekrechtelijke organgen jegens koper stelt dat het verkocht niet gesaneerd hoeft te worden, wordt deze stelling door koper overgenomen jegens verkoper, opdract verkoper alsdan evenmin het verkocht behoeft te saneren.)
Bijzonderheden III
Verkoper heeft onderhavige locatie destijds verworven om onder andere twee windturbines (windmolens) op het terrein te plaatsen.
Afhankelijk van de wens van koper blijft de wens van verkoper om de beoogde windturbines te realiseren. In overleg kan worden gesproken over een situatie waarbij verkoper een gedeelte van het terrein in eigendom houdt of een situatie waarbij koper een gedeelte van het terrein ter beschikking stelt aan verkoper voor het hebben en houden van de turbines (via erfdienstbaarheid, opstalrecht, kwalitatieve verplichting of andere constructie).
Als duurzaamheid, groene energie opwekking en aanverwante zaken van belang zijn voor een koper, is verkoper van harte bereid om over mogelijke samenwerking te overleggen.
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.
Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.
Kenmerken
Aangeboden als | Te koop |
---|---|
Koopprijs | €8.493.300 |
Oppervlakte | 25.990 m² |
Bouwjaar | 2021 |
Gebruiksdoel | Bedrijfsruimte |
Bedrijventerrein | Krabbegors |
Buurt | Krabbegors |
Wijk | Industriegebied West |
In de buurt
De 9 meest populaire buurten in de omgeving om een bedrijfsruimte te kopen zijn: Dordtse Kil III (11), Dordtse Kil II (5), Industriegebied Groote Lindt (4), Dordtse Kil I (3), Ambachtszone (2), Amstelwijck (2), Amstelwijck-West (2), Burgemeester de Raadtsingel en omgeving (2), De Geer-Oost (2)
De 10 meest populaire bedrijventerreinen in de omgeving om een bedrijfsruimte te kopen zijn: Dordtse Kil III (11), Dordtse Kil II (5), De Geer-Achterlindt (4), Groote Lindt (4), Amstelwijck-West (3), Dordtse Kil I (3), Ambachtsezoom (2), Amstelwijck; Bedrijven (2), De Sandeling (2), Develpoort (2)
Over Dordrecht
Dordrecht heeft een oppervlakte van 99,48 km2 met ruim 119.115 inwoners.
Waar in Dordrecht staat ruimte te huur of te koop?
Aventurijn (8) , Jade (8) , Voorstraat (8) , Johan de Wittstraat (7) , Kerkeplaat (7) , Olivijn (7) , Smaragd (7) , Calandstraat (6) , Spuiboulevard (6) , Kamerlingh Onnesweg (5) in totaal van 0 straten
Vragen of opmerkingen
Zoekt u een bedrijfsruimte te koop in Dordrecht? We bieden u nu een unieke ruimte aan te Dordrecht. Dit bedrijfspand heeft een totale beschikbare oppervlakte van 25.990 m² te koop en ligt op Van Leeuwenhoekweg 33 in Dordrecht.
Heeft u interesse in dit object, vul dan het aanvraagformulier in. Wij brengen u rechtstreeks in contact met de makelaar of eigenaar van de ruimte zodat u direct een bezichtiging kunt inplannen of extra informatie kunt opvragen. Deze info niet juist?
Klik hier indien bovenstaande informatie niet juist is en u ons hiervan op de hoogte wilt stellen.